100% Pure Maltodextrine Neutral
100% Pure Maltodextrine Neutral
Maltodextrine.
A maltodextrin egy jó nedvszívóképességgel rendelkezik, amelyet általában kukoricakeményítőből vonnak ki.
A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb",
mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy a gyümölcscukoré (fruktóz) - míg máshol azt olvasni, hogy a felszívódás sebessége (és ezáltal a glikémiás indexe is)
megegyezik a szőlőcukoréval. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a következő kijelentést is feltétellel kell fogadni: "Éppen ezért, lassabban emeli a vércukor- és
inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve zsírként történő
elraktározására.
Bioélelmiszerek kedvelt összetevője és adalékanyaga. A maltodextrin számos tömegnövelő-, MRP- és izotóniás készítmény alapanyaga.
Miért érdemes fogyasztani?
A sporttáplálkozásban, de főként az erősportokat végzők leginkább azért alkalmazzák a maltodextrint, mert grammonként 4 kalóriás energiatartalmával
fogyasztása megfelelő energiaforrást biztosít a szervezetnek. És mivel szinte teljesen íztelen – de mégis ugyanolyan a kalóriatartalma, mint a dextróznak –
viszonylag sok energiához lehet hozzájutni maltodextrin bevitelével.
Mikor érdemes fogyasztani?
Fogyasztása: leginkább akkor ajánlott, amikor a szervezet energiaraktárai le vannak merülve, és gyors energia-utánpótlásra van szükség.
Ez elsősorban edzés előtt 1 adag, és után 1 adag jellemző, tehát maltodextrin bevitele is akkor javasolt.
Bővebben